Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja slutar efter OS

Anja Pärson har bestämt sig. Nästa säsong blir hennes sista i världscupen.

Annons

– Målsättningen jag har är att sluta nästa år, säger hon till TV 4-sporten.

på kroppen som ligger bakom beslutet. Bland annat är ett knä väldigt sargat och hon har haft svårt med fysträningen. Det märktes den senaste säsongen där VM i Val d’Isere blev hennes första mästerskap utan medalj sedan debuten i Vail 1999.

– Mitt knä är något jag lärt mig att leva med och jag vet konsekvenserna och vad som kan hända och det kan vara över redan i morgon.

Nu återstår bara ett mästerskap, OS i Vancouver i februari nästa år.

– Det är en trygghet jag har att säga till min kropp att det är tolv månader till och mer begär jag inte av min kropp än så länge, sade Pärson som fyller 28 år på lördag.

– För att kunna orka med och maxa hela nästa år, både vinna en totalcup och ett OS-guld, så är det målsättningen jag har att sluta nästa år.

har Anja Pärson tagit två totalsegrar i världscupen, sju VM-guld och ett OS-guld. Hon har tagit 40 världscupsegrar och är en av fyra damer som vunnit i alla fem discipliner. Dessutom är hon den enda alpine åkaren som tagit VM-guld i alla discipliner.

Pärson har redan inlett sin satsning på OS i Vancouver. Skidor har testats hemma i Tärnaby och när vintern traditionellt avslutades i Sälen vann Pärson på lördagen Miss Lindvallen på nya, längre skidor.

– Jättekul att komma tillbaka i slalom och se att de nya, längre skidorna håller, sade Anja Pärson då.

– Tråkigt att säsongen är slut när jag är i så bra form.

Det är bara att hoppas att formen finns där i höst igen. Då börjar hennes sista säsong i världscupen. (TT)

Mer läsning

Annons