Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anklagelse utan grund

Jens Nilsson påstår i en insändare att Moderaterna försöker smita från ansvaret för välfärden. Det är en anklagelse som helt saknar grund.

Vi har varit mycket tydliga med att den senaste tidens avslöjanden om brister i äldreomsorgen inte är acceptabla och måste åtgärdas. Här har kommunerna ett stort ansvar. Att ha resurser och bra metoder för uppföljning och kontroll är centralt.

Att Jens Nilsson vidhåller att regeringen ökat kostnaderna för kommunerna är mycket märkligt. Alliansregeringens politik har i själva verket tillfört 38 miljarder inom kommunsektorn i nivåhöjning 2010 jämfört med 2006, vilket jag också påpekade i min första replik.

Det vore intressant om Jens Nilsson i stället kunde kommentera hans eget partis budgetförslag för 2012. S-budgeten visar nämligen ett flertal brister. Den försvagar arbetslinjen och är underfinansierad, vilket riskerar att leda till såväl färre jobb i kommunsektorn som högre kommunalskatter.

Saila Quicklund (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel