Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ann-Marie Johansson (S) får tyngsta uppdraget

Under de närmaste veckorna ska det politiska arbetet i Region Jämtland Härjedalen organiseras. En sak är redan klar - Ann-Marie Johansson (S) får den tyngsta posten i länspolitiken.

Hon blir ordförande i regionstyrelsen, som ersätter landstingsstyrelsen när Jämtlands läns landsting övergår i Region Jämtland Härjedalen. Det sker vid årsskiftet då landstinget och Regionförbundet Jämtlands län slås ihop. Dessutom tillkommer uppgifter som i dag ligger på länsstyrelsen. Under oktober ska uppdragen fördelas på de tre partierna som ingår i majoriteten (S, V och MP) och i nästa steg ska personer utnämnas.

Det politiska arbetssättet kommer att förändras en del jämfört med i dag och hur det i detalj ska se ut kommer också att läggas fast under de närmaste veckorna. Inriktningen verkar klar.

– Vi ska vara mer öppna mot allmänheten och media. Vi ska också vara mer ute i länet och träffa dem som bor här, säger Ann-Marie Johansson.

Ett exempel på ökad öppenhet är att allmänheten är välkommen att närvara för att lyssna på delar av regionstyrelsens sammanträden. Styrelsen kommer att ha tvådagarsmöten och det är den första dagen som kommer att vara öppen. Tanken är också att de blivande fullmäktigeledamöterna ska kunna sitta med och lyssna för att på så sätt bli mer insatta och delaktiga i ärendena.

– Unga i länet ska också få ett mer reellt inflytande, säger Anna Hildebrand (MP).