Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ann-Marie Johansson (S): – Vi tar problemet på största allvar

I dag torsdag, kommer Ann-Marie Johansson (S) att praktisera på Östersunds sjukhus för att på plats få veta hur personal och patienter upplever situationen med värmen.

– Vi tar det här problemet på största allvar. Det är oerhört påfrestande för både patienter och personal när det är 30 grader varmt inomhus, det är klart att vi måste försöka göra något åt det här, säger hon.

Ann-Marie Johansson, ledamot i landstingsstyrelsen, ska följa med på ett arbetspass på psykiatrin, hon börjar vid lunchtid och räknar med att vara kvar till framåt kvällen.

– Vi får se hur länge det blir, men jag kommer att vara där ett helt pass för att känna hur det är.

Den senaste tiden har det inte varit riktigt lika höga temperaturer som under de allra varmaste dagarna, men syftet är i första hand att ta del av synpunkter från personal och patienter som tillbringar dagarna i lokalerna.

Landstingsledningen är medveten om problemet med värmen inne på avdelningar och expeditioner och frågan ligger redan på landstingsdirektören, Björn Erikssons, bord.

– Det är viktigt att analysera för att få ett bra underlag, så att det blir rätt åtgärder, säger Ann-Marie Johansson.

Läs mer om värmen på sjukhuset:

Sjuksköterska köpte klimatanläggning till jobbet för egna pengar

Debatt: Ventilationen på sjukhuset måste tas på allvar