Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Haag och Emil Jönsson lämnar IFK Mora SK

Anna Haag och Emil Jönsson väljer att lämna IFK Mora SK inför kommande säsong.

"Nu är det dags att utforska nya marker", skriver de båda i ett pressmeddelande.

Annons

Anna och Emil tillsammans i IFK Mora SK:s klubbkläder.

Längdskidstjärnorna Anna Haag och Emil Jönsson, tillika paret, väljer att lämna IFK Mora Skidklubb inför kommande säsong.

Haag som tillhört klubben i tio år skriver i ett pressmeddelande att hon kommer att sakna gemenskapen som klubben erbjuder.

I ett tackbrev till klubben beskriver Haag hur det gick till när hon anslöt till klubben.

"För exakt tio år sedan fick jag äran att skriva på för klubben. Jag minns känslan som igår, när Elin Ek kom fram till mig efter invigningstävlingen för Torsby Skidtunnel, mitt första lopp som senior, och frågade om jag ville tävla för IFK Mora den kommande vintern. Ärad av frågan och lite tvekande inför beslutet att lämna min moderklubb i Orsa. Men med stöd från min familj och från klubben i Orsa, skrev jag med glädje på för den klubb som nu stöttat mig under alla tio år som senior."

Ett par år senare fick Emil genomgå samma resa, och även han kom att bli en äkta "Moring" och de båda trivdes, enligt dem själva, som fiskar i vattnet i den röda mössan.

Men nu står det alltså klart att de båda skidstjärnorna lämnar IFK Mora SK, vad nästa klubbadress blir är i nuläget oklart.

I spelaren: Anna Haag under VM 2015.