Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Hildebrand (MP) slutar som landstingsråd

Det mesta talar för att Lena Bäckelin (S) tar över hennes ansvarsområden.

Annons

I slutet av förra året lämnade Miljöpartiet den politiska majoriteten i landstinget där partiet ingått tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Anledningen var att MP inte fick igenom sitt krav på höjd landstingsskatt.

Anna Hildebrand har varit landstingsråd sedan slutet av 2008 då hon efterträdde Jan-Olof Dahlin. Som en följd av att MP lämnat majoriteten hoppar hon nu av uppdraget som tredje vice ordförande i landstingsstyrelsen.

– Det är jättetråkigt. Men när vi inte kan stå bakom den budget som ligger är det inte möjligt att sitta kvar som landstingsråd, säger Anna Hildebrand.

I landstingsstyrelsen har hon haft ansvar för miljö-, energi- och folkhälsofrågor.

– Det ansvaret kommer att läggas på en annan ledamot i majoriteten och förslaget till styrelsen är att Lena Bäckelin tar över, säger Harriet Jorderud (S), landstingsråd.

Lena Bäckelin kommer inte att bli nytt landstingsråd, men tar över uppgifterna som Anna Hildebrand har haft och därmed också en del av arvodet.

Anna Hildebrand fortsätter som ledamot i landstingsstyrelsen och kandiderar igen inför höstens val till landstingsfullmäktige.