Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna-Karins bok blir studentlitteratur

ÖP har tidigare berättat om Anna-Karin Sahlin som har skrivit boken "Du ska vara perfekt". Nu har Sonja Wahlén på Birka folkhögskola snappat upp boken och till hösten blir den obligatorisk kurslitteratur.

Boken "Du ska vara perfekt" handlar om unga tjejers självkänsla och tar bland annat upp ämnet ätstörningar. Något som författaren Anna-Karin Sahlin själv har erfarenhet av då hon tidigare led av anorexi. Från och med i höst kommer boken att vara obligatorisk kurslitteratur på det nystartade programmet för behandlingspedagoger på Birka folkhögskola.

– Jag blev otroligt glad och överraskad! Det betyder mycket för mig att en högskola vill använda den i sin undervisning, dels för att budskapet når ut till flera men det är också ytterligare en bekräftelse för mig att många tycker att ämnet är viktigt och värt att ta upp i undervisningen. Det känns nästan overkligt och väldigt fint att den ska användas som studentlitteratur, säger Anna-Karin Sahlin.

Anledningen till att Sonja Wahlén fick upp ögonen för boken var att två av hennes elever, som läser programmet för behandlingsassistenter, startade ett projekt vid namn tjejkraft. De fick ta på boken och gav den vidare till Sonja som läste den och tyckte att den var perfekt till studenterna.

– Den var både lättläst och har konkreta förslag i och med att Anna-Karin har sina tips i boken. Och så tycker jag att det är kul att Anna-Karin är från stan, säger Sonja Wahlén.

För henne är det viktigt att litteratur som används är lättläst eftersom hon har märkt att det är många som är ovana att läsa.

– Och jag tror att det är många som känner igen sig i boken och Anna-Karin inger hopp, säger Sonja Wahlén.

Anna-Karin Sahlin bor för tillfället i Frederikshavn i Danmark tillsammans med sin sambo tanken är att hon framöver ska berätta om boken i samband med Tjejkrafts föreläsningar. Till hösten hoppas hon på att föreläsa mer på egen hand och börja skriva på en uppföljare till "Du ska vara perfekt".