Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna och Victor SM-vinnare i Lofsdalen

OS medaljören Anna Holmlund, Sundsvalls SLK, vann damernas SM i Skicross i Lofsdalen. Victor Sticko, IFK Mora AK vann herrklassen.

Det var ett fint startfält när SM i Skicross avgjordes i Lofsdalen under lördagen. Bland favoriterna fanns bronsmedaljören från OS, Anna Holmlund samt Victor Öhling Norberg, vinnare av den totala världscupen. Dessutom fanns den norska eliten på plats då deras mästerskap avgjordes i Lofsdalen under söndagen. Ett handfull av åkarna från grannlandet startade även i lördagens SM-tävlingar och det var faktiskt de som var snabbast ner i båda finalerna. Anna Holmlund, som åkte hur säkert som helst i heaten före finalen fick se sig slagen av både Julie Jensen och Marte Hoeie Gjefsen. Men snabbast av svenskorna var Sundsvallstjejen Anna Holmlund som numera bor i Östersund.

– Jag känner mig ganska matt så här i slutet på säsongen, men det känns riktigt bra att vinna SM, sa Anna Holmlund efter målgång.

Anna, som har haft problem med skador de senaste åren, har kommit tillbaka rejält den här säsongen. Bland annat med ett OS-brons i Sotji.

– Nu känns det bra att kunna bygga upp en ny säsong genom att vara skadefri, det var länge sedan, sa Anna.

En som hoppades på att säsongen skulle starta direkt var herrsegraren Victor Sticko. 22-åringen från Mora var gladast av alla i målområdet.

– Att vinna i det här startfältet känns riktigt bra. Nu skulle jag vilja att säsongen börjar omgående, sa Victor Sticko som hittat storformen så här i slutet.

I herrfinalen tog favoriten Victor Öhling Norberg, Funäsdalen SLK, starten och verkade ha läget under kontroll. Men han blev omkörd i slutet av banan.

Norrmannen Thomas Borge Lie fick bra fart med sig inför det avslutande flacka partiet och kunde passera Victor Öhling Norberg. Victor Sticko tog rygg på norrmannen och kunde åka med i draget mot ett SM-guld.

– Avslutningen här i Lofsdalen är förrädisk. Jag hade mina aningar om att det skulle komma åkare med bra fart efter mig så jag förstod att det inte skulle hålla hela vägen, sa en inte allt för besviken Öhling Norberg.

Viktor Andersson, Vemdalens IF, åkte in som trea.

I damklassen knep Malou Petersson, Åre SLK silvret och Clara Sjölund, Funäsdalen SLK, tog bronset.

Veronica Edebo, Täby SLK, vann USM följt av Ebba Silversnö, Klövsjö Alpina och Martina Fredin, Almåsa AK

Bland killarna i USM segrade Emil Frost, IFK Mora AK med David Mobärg, Edsåsdalens SLK som tvåa och Elliot Jonsson, Järfälla AK på tredjeplatsen.