Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Olsson fyra i Trondheim

Anna Olsson­ svarade för ett starkt ­finallopp i den klassiska världscupsprinten i Trondheim – men hamnade precis utanför pallen.

Annons

Med två sekunder upp till segrande slovenskan Petra Majdic blev Olsson fyra på torsdagskvällen.

– Klart att jag gärna sett någon på pallen, säger förbundskapten Joakim Abrahamsson till TT.

Olsson, som tillsammans med Lina Andersson tog silver i sprintstafett i VM, var en av tre svenskor som gick vidare från det inledande tidskvalet. I kvartsfinalen hade hon snabbaste tid och i semin körde hon ännu snabbare när hon blev tvåa i sitt heat.

Väl i final hade Olsson sedan känn på en pallplats, men fick se sig besegrad av Majdic samt tvåan Alena Prochazkova, Slovakien, och polska VM-drottningen Justyna Kowalczyk som kom trea.

och Britta Norgren, som också de tog sig vidare från kvalet, fick ge sig i kvartsfinal.

På herrsidan blev Jesper Modin och Mats Larsson bästa svenskar och slutade tia respektive tolva efter avgjord B-final.

– Jag tycker att Anna Olsson gjorde det riktigt bra och unga Jesper Modin också, säger Abrahamsson.

herrtävlingen blev en helnorsk historia, med tre norrmän i topp: Ola Vigen Hattestad, Petter Northug och John Kristian Dahl.

Världscuptävlingarna fortsätter i Trondheim på lördag med 30 km klassiskt för damer och 50 km klassiskt för herrar. Intressanta starter då gör Charlotte Kalla, Anders Södergren och Johan Olsson, samt dagens sprintfyra Anna Olsson. (TT)