Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna representerar länet i filmtävling

"Hey it's only pinball" heter Anna Melins film om Christian som äger 125 flipperspel. I helgen tävlar den i Novemberfestivalen.

422 filmer anmäldes till årets upplaga av Novemberfestivalen, som går av stapeln i Trollhättan. Under hösten har 19 regionala uttagningsfestivaler arrangerats och i september hölls den i Jämtland. Då valdes Anna Melins kortfilm "Hey it's only pinball" ut att representera länet.

– Jag hade inga ambitioner om att filmen skulle bli utvald. Det var Eva Aspling från Filmpool Jämtland som tyckte att jag skulle nominera mig själv, berättar Anna Melin.

"Hey it's only pinball" handlar om Boråsbon Christian som äger 125 flipperspel. Flipperspelen har han i en hyrd källarlokal.

– Det är glöden och passionen för spelen som är i fokus. Samtidigt förstår man mellan raderna att det inte är helt okomplicerat att ha ett sådant starkt intresse, säger Anna Melin.

Filmen är 12 minuter lång och spelades in förra vintern. Anna Melin läste då folkhögskolan Biskops-Arnös grundkurs i dokumentärfilm. "Hey it's only pinball" var hennes projektarbete. Nu läser hon på skolans fortsättningskurs inom dokumentärfilm och håller som bäst på med en ny film. Den nya filmen handlar om hur det är att leva i Östersund och går under arbetsnamnet "En plats för oss".

– Min lärare sa en gång att det finns filmer som gör sår och det finns filmer som är plåster. Det är så fint sagt. Och då vill jag göra filmer som är plåster.

Novemberfestivalen vänder sig till unga filmmakare och bland andra har regissörer som Josef Fares och Teresa Fabik deltagit i tävlingen. Vem som vinner årets upplaga avslöjas vid en galamiddag i morgon.

40 filmer tävlar i två klasser.