Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna-Sofia har släppt sin första skiva

Anna-Sofia Persdotter har många strängar på sin lyra. Hela livet har hon målat och hennes hem Lustiggården i Sikås är fyllt med målningar i olja, akryl och akvarell. Nu satsar hon på musiken och släpper sin första skiva.

På 60-talet stod Anna-Sofia Persdotter på scen som vokalist. Jazzen var det hon kände starkast för. Sedan kom arbetet och konsten emellan.

– Det är de sista åren jag kommit igång med musiken igen, säger hon.

Den nysläppta skivan "Ömse" innehåller många olika stilar, där av namnet på jamtska, förklarar Anna-Sofia. Alla texter och melodier, förutom en melodi är hennes egna.

– Jag har skrivit text och musik under många år, en del melodier är från 80-tal- et, några är alldeles nyskrivna. Det är en dröm att få samla allt på en skiva, säger Anna-Sofia.

På skivan medverkar Lena Wikström Nilsson på piano, Hans Lundhag på kontrabas och Lars Forsberg på trummor. Tillsammans bildar de gruppen De Hennan. Markus Ernehed och Tommy Andersson-Nordman har bidragit med inlägg på saxofon och gitarr. Gruppen har tränat i ett par års tid och varit i studion i omgångar.

– Det är mycket nerver när man är inne i studion, så det har blivit en hel del omtag. De Hennan har varit jätteviktig, utan deras hjälp hade det överhuvudtaget inte blivit någon CD-skiva, säger hon.

I fredags var det skivsläpp. Då fanns Anna-Sofia på Sikås Bua för att signera den nya skivan.

Mer kultur från Strömsunds kommun:

Johnny Wiktorsson bjuder på musik i vardagsrummet

Anna-Sofia Persdotter i Sikås målar inför Kul Tur