Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Anna" vaknade av okänd man i lägenheten – berättar om skräckupplevelsen

"Anna" som bor i Odensala vaknade av att en okänd man stod i lägenheten. Han hade tagit hennes väska och stod vid dörren.
– Jag blir ju rädd naturligtvis, säger hon.
Hör henne berätta i inslaget här ovan.

Kvinna väcktes av okänd person i lägenheten

"Anna" var bara ett par meter från mannen som stod i dörröppningen med hennes väska. Hon ringde 112 direkt och berättar att polisen var där på bara några minuter. Den okände mannen försvann snabbt. Han fick inte med sig något utan släppte väskan på hallgolvet.

– Det är mörkt, så jag ser bara hans siluett, säger hon.

Polisen hade med sig en hund som snabbt fick upp ett spår. Men ingen gärningsman kunde gripas, spåret försvann vid Lillsjön. "Anna" har barn i skolåldern som bor hos henne ibland. Hon är glad att barnen inte var hemma den här natten.

Händelsen är polisanmäld som försök till grov stöld. De senaste veckorna har det varit flera liknande incidenter i Torvalla och Odensala. Enligt Per Thelin, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen, har det inte gått våldsamt till i något av fallen. Det är personer som varit i entrén hemma hos folk och tagit handväskor och dylikt. Det kan röra sig om samma person eller personer säger Per Thelin.

"Anna" minns inte om hennes ytterdörr var låst eller inte.

– Jag kan mycket väl ha glömt.

Men hon tror inte att hon kommer att glömma att låsa framöver.

Se också:

Svartmäklare utnyttjar nyanlända i Östersund

Åtalas för att ha dunkat sambons huvud i väggen

Åtalas för hot om att skära sönder ansiktet på kvinna