Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna vann lätt i Mästarnas mästare

Östersundaren Anna Olsson vann en gren i jakten på en finalplats i Mästarnas mästare.
– När man känner sig lite som favorit är det skönt att prestera, säger Anna.

Annons

I söndags var det omstart för Mästarnas mästare då sex nya deltagare klev in i hetluften i jakten på två finalplatser. Redan klara för semifinal från grupp 1 är simmaren Johanna Sjöberg och ishockeymålvakten Tommy Söderström.

Östersundaren och före detta skidåkaren Anna Olsson finns med i grupp två liksom Christian Olsson, friidrott, Lars Frölander, simning, Thomas Ravelli, fotboll, Anna Laurell, boxning och Marit Söderström Nord, segling.

I söndags fick deltagarna tävla i grenarna "90 grader", "hinderbanan" och "vattenbeep". I de två första var Anna fyra och trea för att sedan ganska enkelt ta hem "vattenbeep". Det var många som höll Anna som favorit i grenen där uthållighet är en fördel.

– Man är tävlingsmänniska så jag var väl inte nöjd med alla moment, men skönt att vara bra på det man har tränat på. Under vattenbeepen hade jag inte ens börjat fundera på att ge upp, säger Anna Olsson och berättar att hon inte hade hunnit bli speciellt trött när de andra fick ge upp.

Tränade du extra inför programmet?

– Ja jag försökte träna på lite mer än vad jag hinner med annars, men då Johan (Annas man och skidåkare) gjorde en OS-satsning så gick det lite i andra hand.

Det blev ingen nattduell den här gången utan den väntar på söndag. Anna ligger just nu på en delad andraplats med Christian på 18 poäng. Leder gör Lars på 19.

Kan du avslöja något om söndagens program?

– Haha, nej jag vet faktiskt inte vad jag får avslöja, men som sagt det är tuffa tävlingar.

Tittade du själv på programmet i söndags?

– Jag såg lite i efterhand, men det klart det är ingenting man är jätteförtjust i, att se sig själv.

Var det roligt att vara med?

– Det var jätteroligt att träffa de andra idrottarna och lära känna dem. Vi var ett bra, härligt gäng som fann varandra snabbt. Tävlingsmomenten är tuffa och man kände ofta att man skulle ha varit bättre tränad.

Du lade skidorna på hyllan 2010, vad gör du i dag?

– Allt i allo. Jag jobbar mest med vårt företag och sedan har det varit mycket jobb med vår bok.