Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anne Hansen Andersson, Henningskälen

"Vi har kunnat ringa tre gånger sedan augusti"

Annons

Vi har haft problem sedan Telia kopplade bort vår fasta telefon 2011. Vi är så trötta på det här. Telia har varit här och mätt täckningen och de säger att det är bra, men de mäter på vägen. Där vill jag inte ringa. Ska man behöva vara ute när man pratar i telefon? På somrarna har vi en stol ute, men på vintern?

Vi hade bra täckning förr. Så började de att bygga vindkraftparken i Ollebacken och då tog de all kräm från masten eftersom det blev mer folk här. Sedan kom kraften aldrig tillbaka fast vindkraftparken är färdigbyggd.

Enda stället där det ibland går att ringa på mobilen är vid bänken i köket. Där låter jag telefonen ligga, men om någon ringer upp så får jag inte samtalet. Trots att det finns markering på telefonen att det finns täckning fungerar det inte. Värst var att allt detta började strula när jag precis startade mitt företag och vi planerade bröllop. Vi fick åka in till Strömsund och sitta på kafé och ringa.

Det är lite lustigt, huset på gården här där vi bor hade byns första telefonväxel. Så kom inte och säg att allt blir bättre. Det blir det inte.

Jag tror vi har lagt ut tusentals kronor på nya mobiltelefoner för att försöka ha någon som tar emot signaler bättre. Nu har jag köpt en med två inbyggda antenner. Vi har en grej på väggen som ska fungera i stället för den fasta telefonen. Vi har kunnat ringa med den tre gånger sedan i augusti.

Så här ska det inte få vara. Man känner sig ju isolerad".