Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annica Englund är ute ur Big Brother

106 dagar inlåst i ett hus med tv-kameror påslagna dygnet runt. En mardröm för en del, en dröm för andra.

Annons

När Annica Englund, 21 år från Östersund, gick in i Big Brother-huset för drygt tre månader sedan gjorde hon det för att det var just en dröm.

– Jag har aldrig riktigt gjort något galet i mitt liv. Ända sedan jag såg Big Brother för första gången när jag var liten har jag vetat att jag ville vara med i det. Jag vill inte bara ha ett vanligt liv där man går till jobbet varje dag, jag vill göra något annat.

Nu är Big Brother-tiden över. I söndags sändes sista programmet och efter en storslagen final börjar nu vardagen, en vardag utan tv-kameror och livesändningar.

Att komma ut i verkligheten igen blev något av en chock.

– Det var så mycket folk som ville prata med en och ta kort, det kändes som att man lämnade tryggheten i huset. Nu vill jag bara landa och njuta av sommaren, säger hon.

Annica Englund har varit en av de mest omskrivna deltagarna i årets Big Brother. De flesta skriverierna har handlat om hennes kärleksliv, den fästman hon sades ha när hon gick in i huset, och den nya fästmannen hon träffade kort efter att hon gått in.

– Jag gjorde en dum grej, jag gjorde inte klart för honom att det var slut innan jag stack, säger hon och menar den kille hon lämnade i Östersund.

I helgen kommer hon hem. Saker ska redas ut, väskor ska packas om. Så fort hon kan räknar hon med att åka tillbaka till Stockholm igen, där nya kärleken Marcelo Peña väntar.

– Han är en fantastisk kille, jag har aldrig känt mig så älskad som nu. Jag har sett på tv att han blivit vinklad som en bad guy, men så är han inte i verkligheten.

Målet är att skapa sig ett nytt liv i huvudstaden. Annica Englund lämnar ett jobb på skönhetssalong i Östersund för ett förhoppningsvis liknande i Stockholm.

– Jag har alltid tyckt om allt som har med skönhet att göra. Jag kan kanske få något jobb på en skönhetstidning där jag kan ge tips och råd till tjejer om skönhetsprodukter.

Men först ska hon alltså njuta av sommaren och kärleken. Redan har hon fått känna av livet som kändis, ett liv hon inte är främmande för

– Jag har alltid känt att det skulle vara kul när folk kommer fram och pratar och tar kort. Vi var på stan i går och då kom det fram jättemycket folk och alla sa så snälla saker. Det stärker självförtroendet.

Livet i Östersund anser hon vara över.

– Jag vet att när jag kommer hem till Östersund kommer allt kännas som vanligt igen. Och jag vill inte att det ska vara som vanligt.

Annica Englund slutade på en tredjeplats i Big Brother 2012.

Annons