Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annika Norlin bjöd på vemod och nya förväntningar

Vemod blandas med ös när Annika Norlin får välja fritt ur sin repertoar. Ackompanjerat av en entusiastisk publik.

Östersundsdottern Annika Norlin träder in på Linnescenen till hjärtslagsliknande gitarrknäpp och lågmäld cello.

Snart sprids hennes tonsäkra jämtländska dialekt över Slottsskogen. Hon börjar med ett par Hello Saferide-låtar innan hon omärkligt byter skepnad till Säkert! och bränner av Isarna som tredje låt.

Det är Annikas enda spelning innan den nya skivan kommer i höst och hon spelar låtar från alla sina projekt. Dessutom bjuds publiken på smakprov från nya skivan.

Radiohitsen offras till förmån till vemodiga favoriter på tema kärlek och kvinnokamp med inslag av snö.

Det är lätt att lyssna noga, efter som hon har alla texter projicerade på väggen bakom sig, något som Annika berättar att hon själv alltid önskar på konserter. Det manar till mycket allsång.

Annika Norlin lyckas som ingen annan att skapa intimitet under det tunga tälttaket. Hon har bjudit upp en del av publiken till scenen och beklagar sig över att alla inte får plats.

Mellan låtarna får publiken stå ut med lite ljudfix, något artisten ursäktar och lyckas få de flesta att glömma. Det göms i jubel.

Den kollektiva klimaxen nås till raderna "Dom jävlarna ska skjutas" i Allt som är ditt. Det är bara en av flera låtar som osar feminism och frustration.

– Världen ska bli bättre, säger Annika och tillägnar "Riot" till de som kämpar och demonstrerar för kvinnors rättigheter och mot rasism.

– Det här är mitt tack till er, ni är bäst.

Hon ämnar avsluta med en ny låt, men får spela inte mindre än tre extranummer. Publiken slutar motvilligt att applådera när de inser att det inte blir fler.

Den tredje september släpps Hello Saferides nya album, samtidigt släpper hon boken "Texter".