Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annika Norlin får årets Taubestipendium

För sin alldeles egna berättarstil med nyfikenhet för det vardagliga får Östersundsbördiga artisten och låtskrivaren Annika Norlin 2018 års Taubestipendium.

Utmärkelsen är ett ”låtskrivarpris” och ges för sångbar dikt, eller tonsättning av dikter, enligt en formulering från Evert Taube själv. Enligt juryns motivering får Annika Norlin priset ”för att hon har skapat en helt egen berättarstil som med vardaglig samtalston nyfiket grunnar på vad som händer både mitt i och vid sidan av de stora ögonblicken”.

- Textmässigt ska en låt kännas som att komma hem. Det är vad jag strävar efter när jag skriver, att folk ska bli tröstade och känna att de är normala, säger hon bland annat i intervjun i kommande tidningen Vi.

Utmärkelse delas årligen ut av Tidningen Vi och Taubesällskapet och instiftades 1960. Några andra som har fått Taubestipendiet under 2000-talet är Laleh Pourkarim, Håkan Hellström, Tomas Andersson Wij och CajsaStina Åkerström.