Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annika Norlin gör symfonikonsert med både Säkert! och Hello Saferide – då släpps biljetterna

Den 17 maj 2018 kliver Annika Norlin upp på Norrlandsoperans scen för en konsert tillsammans med symfoniorkestern i Umeå.

Annika Norlin kommer, tillsammans med Norrlandsoperans symfoniorkester framföra musik från alla sina skivor, både Hello Saferide och Säkert!. Repertoaren kommer eventuellt även inkludera senare låtar, samarbeten och nyskrivet material.

– För mig har tanken hela tiden funnits med i bakhuvudet, att jag skulle vilja göra det här på Norrlandsoperan. Det är en ynnest bara att få höra mina sånger iklädda andra arrangemang, men att också få höra dem spelas av de här fantastiska musikerna, det känns som en dröm. Det är så märkligt att ta musik som min, som skrivits i så små, personliga sammanhang, och placera den i de här arrangemangen och instrumenten. Det blir något helt nytt. För mig är det helt sjukt, som att någon har tagit mina tankar och melodier och hällt guld och myrra på dem, säger Annika Norlin i ett pressmeddelande.

– Förutom att jag längtar efter att få spela med Norrlandsoperans Symfoniorkester i sig så längtar jag också efter att få spela för umeåborna, som jag tror är några av dem som förstår mitt uttryck allra bäst, fortsätter Norlin som kommer stå på Norrlandsoperans konsertsalsscen den 17 maj nästa år.

Annika Norlin samarbetar med Jonas Nydesjö som arrangerar delar av musiken och dirigerar konserten. De båda samarbetade också 2015 med Malmö Symfoniorkester då ett urval av Annikas låtar på både svenska och engelska framfördes.

– En sak som varit viktig för Jonas Nydesjö och mig är att hitta ett uttryck som utmanar både mig och symfoniorkestern rejält. Det ska bli ett sammanhang som både är nytt för mig och för dem. Jag är fascinerad av hur stora olikheter som finns inom musikvärlden, vilka normer och regelverk det finns inom olika genres, och tycker att vi alla har att vinna på att vidga de här ramarna, avslutar Annika Norlin.

Biljetterna till konserten 17 maj 2018 släpps 30 november klockan 08.00 och kostar 420 kronor.

Läs mer: Annika Norlin prisades - De fick kulturpris och stipendier för sitt kulturarbete för och i Östersunds kommun

Läs mer: Flera musiker vittnar om sexuellt våld: ”Jag minns att det gör ont och att jag gråter”

Läs mer: Annika Norlin får 1,3 miljoner i långtidsstipendie