Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annorlunda dans för 3B

– Modern dans kan se ut lite som helst, förklarar Maria Nilsson Waller för klass 3 B på Lillsjöskolan innan hon börjar uppvärmningen.

Maria Nilsson Waller och Magnus Vikberg har under två veckor varit ute hos alla klass 3 i Östersunds kommun och visat vad modern dans är. Maria har stått för dansen och Magnus för musiken. I tisdags var de på Lillsjöskolan i Östersund.

– Vi vill uppmuntra till kreativt användande av kroppen, säger Maria Nilsson Waller.

Efter att ha pratat en stund om vad dans är och vad det finns för olika danser börjar uppvärmningen. Maria visar och barnen följer efter. De går runt i gympasalen, lägger sig på golvet, hoppar och skakar loss samtidigt som Magnus Vikberg kompar på trummor. När eleverna sen får springa tvärs över rummet och slänga sig på golvet har alla stora leenden i ansiktet.

– Det är första gången som de gör den här typen av dans. Det är roliga rörelser och jag tror inte ens att de tänker på att det är dans, säger klassföreståndaren Susanne Lantz Westling.

Sara Henriksson, Elsa Svensson, Emmy Skånöy och Thea Danielsson blev positivt överraskade av dansen. Det var inte alls vad de hade förväntat sig.

– Vi trodde att det skulle vara som på gympan, att man lär sig steg för steg och sen sätter ihop en dans, säger Emmy Skånöy.

– Jag trodde att det skulle vara pardans, säger Thea Danielsson.

Alla fyra tyckte att danspasset var annorlunda och roligt.

Dansworkshopen avslutas med att alla barnen får några minuter på sig att göra en egen dans och sen visa upp det för klassen. Nästan alla vågar visa upp sin dans och när workshopen är slut är klassen överens om att det var jättekul att dansa modern dans.