Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en häktad i knivmålet

En 24-årig man häktades på torsdagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel av den 22-åring som i söndags morse i Östersund knivskadades i ryggen.

Under häktningsförhandlingen i Östersunds tingsätt medgav 24-åringen att han hade varit på plats vid knivslagsmålet på Ängegatan och Brunflovägen nära Stora kyrkan.

Men han förnekade brott och motsatte sig häktningen.

Även den 20-åring som på onsdagen häktades misstänkt för mordförsök på 22-åringen berättade för rätten att han hade varit på plats, men förnekade brott.

Innan rätten beslutade om stängda dörrar berättade 20-åringen att 22-åringen attackerat honom med kniv, som han vred ur handen på honom och sedan greppade.

Han kunde inte svara på om han sedan använt kniven mot 22-åringen.

Åtal mot de båda häktade ska vara väckt senast 16 april.

En 19-åring som begärdes häktad också han för mordförsök på 22-åringen, alternativt medhjälp till mordförsök, släpptes fri av Östersunds tingsrätt på onsdagen.

Men misstankarna mot honom kvarstår, liksom brottsmisstankarna mot den knivhuggne 22-åringen.

Han anhölls för grov misshandel men släpptes fri i tisdags.