Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en medlem i bankomatligan dömd

20-åringen greps i Spanien i januari och fördes till Sverige. Nu döms han för sin medverkan i ett antal bankomatstölder.

ÖP har tidigare skrivit om den så kallade bankomatligan. De fyra männen har på flera ställen runt om i landet, bland annat i Strömsund och Järpen, manipulerat bankomater så att de kommit över kontanter. Metoden har gått ut på att klistra fast en metallist över springan där sedlarna ska komma ut ur bankomaten. När de målsägande inte fått ut några kontanter och lämnat bankomaten har männen tagit bort listen och tagit hand om kontanterna.

Tre av männen dömdes i december för stölderna. Den mest aktive dömdes till sex månaders fängelse och utvisning från riket, de andra till två månaders fängelse var.

Den nu dömde 20-åringen var inte med när de övriga i ligan greps. Han häktades i sin frånvaro i december i fjol och greps sedan i Spanien i början på januari. Han har suttit häktad i Sverige sedan början av mars.

Han döms nu för delaktighet i fem fall av stöld och ett fall av försök till stöld.

Rätten anser att hans ungdom, att han länge suttit frihetsberövad och att han tidigare är ostraffad är skäl att låta straffet stanna vid villkorlig dom.