Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en Peak Innovation-ledare presenteras

I dag offentliggjordes Micke Jonsson som ny verksamhetsledare för Peak Innovation.

Annons

– Jag tycker det är ett jättespännande jobb. Vi i Jämtland är ju duktiga på det här området och det finns en otrolig utvecklingspotential. Och det är ett viktigt jobb i den bemärkelsen att den här branschen har tusentals arbetstillfällen i länet varje år, säger Micke Jonsson.

– Jag tycker att vikten av att det här arbetet görs är stort för regionen. Vi har ju ingen klassisk industri här, som exempelvis pappersbruk. Man kan säga att sport, turism och friluftsliv är vår industri, säger han.

Jonsson driver i dag företaget Edge and emotion, ett företag som är konsulter inom upplevelsesektorn och bland annat jobbat med evenemang och turistdestinationer.

Tidigare har han bland annat arbetat med SM-veckan, skidskyttet, Storsjöyran och Guldgalan.

Senast ansvarade han för processledningen av referensgrupper inför bygget av nya Östersund Arena.

Tvekade du någonsin att söka, på grund av medierapporteringen om Peak Innovation?

– Nej, det gjorde jag inte.

Hur känns det då att börja jobba för ett omdiskuterat projekt?

– Jag har ju sett vilka bra saker som har gjorts inom Peak, och vilka bra saker som kan komma att göras. Det är där jag ser möjligheter. Jag ser mig som en urbota operativ person och här kommer jag att kunna få utlopp för det.

Vad kommer du att göra för urbota operativa saker inom Peak Innovation?

– Det måste jag få sätta mig in i, säger Jonsson och skrattar.

– Det finns en lista, jag kommer nog inte att bli sysslolös.

Han börjar på sitt nya jobb 1 november. På sikt ska det vara en heltidstjänst, och han ska lämna sin vd-roll på Edge and emotion.

Tidigare i veckan blev Michael Althin klar som processledare för Peak Innovation.