Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett misslyckande

Nyligen blev kommunalrådet Gudrun Hansson (S) intervjuad i Mittnytt om projektet Destination Södra Lappland, där det framgick att ännu ett projekt har misslyckats med ekonomiska konsekvenser omfattande en kostnad på 12 miljoner kronor.

Projektet kom upp i kommunstyrelsen på initiativ av Jan-Olof Andersson (M), efter diskussioner där undertecknad tillsammans med Lennart Oscarsson (S) gick emot förslaget.

Vid efterföljande gruppmöten, som RD inte inbjöds till, kom man fram till att godkänna projektet. Vid tidpunkten för beslutet så vände Oscarsson kappan efter vinden och röstade ja för projektet.

Detta är mer regel än undantag. Man startade stort och tillförde 250 000 kronor, sedermera ytterligare 1 miljon kronor tillsammans med Åsele, Dorotea och Vilhelmina.

Man anställde en vd och åtta projektledare. Det skulle bli ett nytt Klondike för turismen i hela området. Idéer fanns om ett nytt flygfält i Vilhelmina där de största flygplanen kunde landa, efter en tid kom förslag om en ny väg för 300 miljoner kronor som skulle dras över fjället till Ankarvattnet.

Jan-Olof Andersson var medveten om skicket på vägar som den till Rossön från E 45:an, Havsnäsvägen samt vägen på västra sidan Vattudalen, som borde ha åtgärdats för länge sedan, och som i mångas ögon är viktigare utifrån turistiskt hänseende.

Politikerna inom S, M, V och C blir ofta duperade så fort någon med bra munväder presenterar projekt av detta slag. Vi har ännu ett bevis på den inkompetens som resulterar i stora minus men utan verkligt resultat.

Förhoppningen är att väljarna påminner sig själva om fadäserna och röstar på Rättvis Demokrati som, jämfört med de övriga partierna, bevisligen befinner sig i verkligheten.

Göran Edman, ordförande RD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel