Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu inga flyg inställda – vädret inte så besvärligt för flygtrafiken

Både SAS och BRA:s avgångar till och från Åre Östersund flygplats har gått som vanligt under förmiddagen. BRA var nära att ställa in tre avgångar men backade då vädret ännu inte är besvärligt.

Under lördagen såg det ut som att både SAS och BRA:s flygtrafik skulle gå som vanligt under söndagen trots varningarna om Cora. Under söndagsmorgonen tog sedan flygbolagen olika beslut och BRA flaggade för att ställa in tre av sina sex avgångar. Från Malmö och Göteborg till flygplatsen samt från Östersund till Bromma.

Flygbolaget ändrade sig sedan och ställde inte in något av flygen.

"Vi befarade på morgonen att vi skulle tvingas till det, men än så länge är vädret inte så besvärligt att det påverkar flygtrafiken. Vi följer väderutvecklingen timme för timme och tar beslut om avgångarna utifrån hur vädret utvecklar sig. Men ingen avgång är alltså i nuläget inställd" skriver Emma Sandsjö i ett mejl till Mittmedia.

– Trafiken går som vanligt i Östersundsområdet men tar beslut fortlöpande under dagen utifrån vädret, säger Tonje Sund presskontakt på SAS.

Läs även:

Följ vår rapportering om stormen Cora här – en klass 2-varning har utfärdats i länet

 Lavinprognosen höjs inför stormen – stor risk för laviner: "Mycket farliga förhållanden"

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app