Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu mera Volt från ärrade veteranerna

De hade 35-40 tänkbara äldre låtidéer liggande i byrålådan.
Men så kom skrivlusten och plötsligt gjorde de tiotalet helt nya låtar på en gång.

Annons

– Allt stämde och vid hade riktigt kul. Det känns verkligen bra och vi har kommit flera steg framåt, säger Mats Karlsson, gitarrist i Östersunds hårdrocksstoltheter 220 Volt, som i förra veckan släppte sin nya cd "Walking In Starlight".

Sedan något år har de ny sångare i form av Anders Engberg, som tidigare varit med i Therion och Lions Share och som gett bandet nya möjligheter:

– Vi kan i dag skriva nästan vilken typ av låtar som helst, Anders har inga begränsningar röstmässigt och det satte fart på låtskrivandet.

För ett år sedan började bandet jobba på nya skivan och de har redan hunnit spela en del av de nya låtarna ute:

– Vi kommer att göra en del spelningar, men ännu är det för tidigt att släppa datum, vi återkommer i den frågan.

Och hur skulle du säga att det nya materialet låter jämfört med det ni släppt tidigare?

– Mer varierat och lite mer av allt, även om vi håller oss till ungefär samma stilar som tidigare.

– Allt är lite mer. Det som är hårt är tuffare än tidigare och det som är lugnt är mer lugnt, vi har till och med en stråksektion på en av låtarna.

Mer Volt för pengarna, således...

Och flera av låtarna är längre?

– Numera spelas inte musik av vår sort i public service-radion, medan vi är stora i rena rockkanaler och har spelats mycket i Europa.

– Därför behöver vi inte längre hålla oss i det mer begränsade formatet för sådan radio utan låtarna får ta den tid de behöver och det känns bra på alla sätt.

Enda missräkningen så långt är trassel med det digitala släppet, vilket innebär att skivan finns tillgänglig på nätet först nästa vecka. Men videor finns på webben.