Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anpassar soptaxan efter kritik

Härjedalens kommun justerar sina regler för återvinning sedan det kommit kraftig kritik från allmänheten när det gäller hushållens deponi av grovavfall.

När kommunen införde klippkort och avgifter för att lämna sopor på återvinningscentralerna så blev det ett ramaskri bland medborgarna då det helt plötsligt kostade rejält med pengar att lämna vissa saker. Nu backar kommunen och genom ett snabbt beslut av Lars Bygdén, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, så ska inte besöken på återvinningscentralerna bli lika kostsamma.

– Vi har tagit ett beslut på delegation som gäller året ut och det innebär att privata hushåll kan lämna enstaka grovsopor till återvinningen på sitt ordinarie klippkort, berättar Bygdén.

Beslutet gäller omgående och fram till nyår, däremot gäller det inte retroaktivt.

– De som redan fått fakturor på inlämnat avfall måste betala dessa och kan inte vänta sig någon återbetalning, förklarar Bygdén.