Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anslaget till Jamtli väl använda pengar

Hans Wessén (M) tar tyvärr avstamp i en felaktig uppgift om antalet betalande besökare på Jamtli 2013. Det var inte endast 6 700 besökare som betalade entréavgift till museet, det var i själva verket 57 268 personer som gjorde detta, något som är fritt för alla att läsa i den verksamhetsberättelse som finns utlagd på Jamtlis hemsida som ger en detaljerad beskrivning av den komplexa och omfattande verksamhet som Jamtli står för.

Utöver de betalande besökarna är det många som faktiskt går in gratis på museet – barn och ungdomar upp till 19 år, pensionärer som besöker sommarens Tisdagsdags och besökare vid stora gratisarrangemang som nationaldagen och Jamtlidagen är några exempel.

Wessén hävdar också att Jamtlis verksamhet till större delen finansieras av kommun och landsting, och att Jamtli inte uppfyller stiftarnas önskemål om att själva hitta mer egenfinansiering.

Sanningen är att kommun och landsting 2013 tillsammans lade 26 miljoner på verksamheten som sedan hade en total omsättning på drygt 66 miljoner. Vi anser därför att museet är synnerligen framgångsrikt när det gäller att hitta projektmedel och kommersiella verksamhetsgrenar som kan förmera effekten av kommunens och landstingets anslag. 

Lena Bäckelin (S)

ordförande Jamtli

Sven Hellström (C)

vice ordförande Jamtli

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel