Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ansöker igen om vindkraft i Moskogen

JP Vind har inte gett upp planerna på att bygga en vindkraftspark i Moskogen. Efter mandatperioden lämnas en ny ansökan in.

– Vår ambition är att kunna förverkliga projektet, säger Gabriel Duveskog.

Annons

JP Vind har satt upp en ny vindmätare i Moskogen. Bolaget fortsätter nämligen arbetet med att genomföra sitt miljardprojekt på skogshöjderna söder om Järpen. Bolaget, som ägs av Jämtkraft och Persson Invest, har trots motgångarna inte övergivit tanken på en vindkraftspark i Moskogen.

Sedan kommunfullmäktige i våras stoppade ansökningen genom att använda sitt veto har det varit tyst i frågan. Men nu säger Gabriel Duveskog att bolaget väntar på att den här mandatperioden ska ta slut så att man kan göra ett omtag. Så fort som möjligt ska en ny ansökan lämnas in.

Agerandet baseras på övertygelsen om att Åre kommun säger ja nästa gång ärendet landar på kommunfullmäktiges bord. Både politiker och opinionen är för en vindkraftpark, menar Gabriel Duveskog.

Han berättar att motståndet var stort till en början. Men informationsmöten och möten har gjort att befolkningen ändrat attityd och att man numera stöttar exploateringen.

– Från början var det turbulens och missuppfattningar, påpekar Gabriel Duveskog.

– Vi är tryggare nu, vi vet att det finns en annan uppfattning. Vi tror att det finns ett större stöd i dag.

Han räknar med att många ledamöter i Alliansen kommer att rösta för projektet när de inte längre är förbundna att hålla avtalet med Västjämtlands väl. Dessutom påpekar han att Moskogen pekas ut i översiktsplanen som det enda möjliga område för stor vindkraftpark.