Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anställd på hälsocentral i Östersund smittad av corona

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

En anställd på en hälsocentral i Östersund har konstaterats smittad med covid-19. Personen är en av de 8 som redan rapporterats i länet.

Det var under en utlandsresa som personen ska ha smittats av det nya coronaviruset.

– Det är en utlandsresa som ligger bakom, säger Anna Granevärn, primärvårdschef vid Region Jämtland Härjedalen.

Den smittade personen jobbade på hälsocentralen både på måndag och tisdag efter att hen kommit hem från sin utlandsresa. Personen började senare känna sig sjuk sent på tisdagskvällen i sitt hem.

– Personen har varit på jobbet måndag, tisdag den här veckan och har då varit frisk utan symtom. Sen har personen insjuknat på tisdagen vid 22-tiden i sitt hem.

Följ vår direktrapport om coronaviruset här.

– Dagen efter har personen genomgått en provtagning och har sedan dess varit hemma från jobbet. Nu har smittan konstaterats.

Enligt Folkhälsomyndigheten smittar inte viruset så länge man inte känner något symtom. Därför var det enligt Granevärn korrekt agerat av den anställda att gå på jobbet både på måndagen och på tisdagen.

– Vi har rådgjort med smittskyddet och noga följt instruktionerna som vi har fått. Därför har personen varit på jobbet när denne var frisk, säger Anna Granevärn.

– Personen har gjort precis rätt och har haft kontakt med oss och följt de instruktioner som finns.