Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antalet begagnade lägenheter till salu går ned i Jämtland

Jämtlands län är det enda län tillsammans med Gävleborg där antalet begagnade lägenheter till salu minskat mellan juni och september månad. Det visar en undersökning som SBAB tagit fram med siffror från Booli.

I juni månad var antalet begagnade lägenheter till salu i Jämtland 157 stycken jämfört med 100 stycken i september. Något som går tvärt emot landets övriga län, förutom Gävleborg. Det visar undersökningen från SBAB.

– Det är dumt att generalisera. Det kan vara tillfälligheter som gör det, säger Claudia Wörmann som är boendeekonom på SBAB.

Samtidigt visar de jämförande siffrorna från september att antalet begagnade lägenheter till salu är mer än dubbelt så många som antalet nyproducerade lägenheter på bostadsmarknaden i Jämtlands län. 44 jämfört med 100 stycken, enligt undersökningen.

Läs mer:

De känner av glödhet bostadsmarknad

Glödhet bostadsmarknad i Åre – rekordmånga köpte och sålde bostadsrätter

Härjedalen slår både Östersund och Åre när det gäller ökning av bostadsrättspriser