Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antalet flygpassagerare bara ökar

Fjolåret blev ett nytt rekordår för flygtrafiken i Sverige. Vi blev nyfikna och åkte ut till flygplatsen för att fråga några av de resenärer som dagligen landar eller lyfter via Frösön, vart deras resa tar dem.

Antalet resenärer på de största svenska flygplatserna ökade med 4 procent till 33,4 miljoner resenärer och slog därmed det tidigare rekordåret 2012. Antalet utrikesresenärer ökade med sex procent medan antalet inrikesresenärer ökade med en procent, enligt Swedavia.  

– I fjol hade vi 408 700 passagerare, varav 25 000 passagerare var utrikes resenärer. I december hade vi 31 procent fler passagerare än året innan. Hela hösten har varit en ökning, säger Susanne Norman, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Den 20 december i fjol stoppades en förvånad resenär när han skulle passera säkerhetskontrollen.

– Vi passade på att fira och uppvakta den 400 000:e passageraren samt flygplatsen. Det är första gången på över tio år som så många flyger via Åre Östersund Airport, säger Susanne Norman och berättar att från Frösön går det direktflyg till elva destinationer i sju länder och att flygplatsens fyra inrikesdestinationer utökas med tre till under sportlovsveckan.

Artikeln kommer från 100% Östersund.