Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antirasismen väcks med manifestation

På lördagen fylldes Stjärntorget med budskapet ”våga älska mångfald”. Bakom manifestationen stod två Östersundstjejer som driver ett antirasistiskt projekt.
Se tv-inslaget i artikelns topp.

Östersund är en av elva orter som under hösten får ta del antirasistiska projekt planerade och genomförda helt ideellt av ungdomar.

– Vi var på en utbildning i Umeå för att lära oss driva ett projekt och vi vill fokusera på mångfald i vårt, säger Freja Handler, som fanns på plats på torget.

På Stjärntorget kunde förbipasserande delta i en frågesport där priset var en fika för två på Tingshuset, eller så kunde man sätta sig och göra egna pins.

– Man får även gärna komma in i tältet och rita vad man tänker på när man hör ordet mångfald, säger Freja Handler.

Men dagen var inte över när mörkret föll på. På kvällen fortsatte festligheterna på Tingshuset med försäljning av mångkulturellt fika, artister och en spoken word-artist.

Bakom arrangemangen står den ideella fredsorganisationen Peace works som drivs av och för ungdomar för att hålla drömmarna om en hållbar värld i fred levande.