Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen bryts dödläget i Ragunda

Annons

det saker i Ragunda. Borgerliga All-ians för Ragunda har skakat fram opolitiske Johnny Johansson som tänkbart nytt kommunalråd. Bara det känns befriande – att någonting bryter det politiska dödläge som annars rått länge nog.

Att Centerpartiet och Västerpartiet dessutom tycks vara försiktigt positiva till Johnny Johanssons kandidatur gör inte saken sämre.

att han är minimalt politiskt bevandrad. Snarare kan det vara en fördel för den som ska sticka in huvudet i detta getingbo där mycket behöver tänkas nytt.

Om det sen i slutänden blir Johnny Johansson eller någon annan som får grepp om kommunalrådsposten återstår att se.

Viktigt för fortsättningen är också hur Socialdemokraterna ser på framtiden. Hittills har de – trots rådande djupa turbulens – inte förmått ta ett enda kliv framåt ifråga om eventuella byten av sina toppolitiker, vilket är beklämmande.

Tystnad och undfallenhet kan ibland vara framgångsrik som taktik, men när det gäller att styra en kommun torde det tvärt om visa på oförmåga, vilket skadar Ragundas enskilt största parti.