Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen comeback för "Freddie"

"Freddie" Magnusson är tillbaka på racingbanan.
Han kör säsongens två sista tävlingar i V8 Thunder Cars för Memphis Racing.
– Nu börjar vi från ruta noll, säger jämten.

Det har varit tyst en tid kring Fredric Magnusson.

Bortsett från ett tillfälligt inhopp i fjolårets STCC på hemmaplan har det varit tunnsått med racing de senaste två säsongerna

Men i helgen kör 28-åringen igen på Solvalla i STCC:s supportklass V8 Thunder Cars.

– Det har varit ett medvetet val. Jag har försökt samla kraft och röja undan det gamla innan jag hoppar på något nytt, säger han till Sporten.

2012 var synonymt med strul och krascher. I racing tenderar det att bli dyrt.

– Nu är det mesta som stått kvar av bilarna och varit trasigt tillbakalämnat. Dessutom har jag fått bra uppbackning av lokala sponsorer. Det känns som en bra grund att börja om på, säger "Freddie".

Två tävlingshelger återstår i V8 Thunder Cars. Först Solvalla den här helgen, som tillfälligt byggs om från travbana till en trång och spektakulär racingbana. Sedan väntar Mantorp Park om två veckor.

– Betongblocken står lite tajt här på Solvalla, men jag har kört sådana banor förut, säger "Freddie".

Ja, du hittade ingen stökigare bana att göra comeback på?

– Haha, men det behöver ändå inte vara fel. Det går lite långsammare på den här banan och det kan vara ett bra läge att hitta känslan igen. Sedan är det kanske den tävlingshelg som är mest jippo.

Han medger ändå att målsättningen med helgen är försiktig och att det här minst lika mycket handlar om att hitta en plattform för nästa säsong.

– Jag vet att det finns en del förändringar att göra på bilen. Vi får känna oss fram och även se kvalet som träning. Det viktiga är att komma i mål.

Magnusson blir teamkamrat med "Alx" Danielsson i Memphis Racing. Danielsson ligger tvåa i sammandraget, men det är långt upp till ledande Jens Edman, som kör för Bryntesson Motorsport.

Fredagen är test- och kvaldag på Solvalla och på lördag körs dubbla tävlingsheat i de olika klasserna