Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen kan Bynäset öppnas

– Jättekul. Kan man utnyttja hela Bynäset vore det fantastiskt.

Det säger Mikael Vinberg som tillsammans med sin familj besöker Bynäset. Just i dag flödar solen över den västra viken där han slagit sig ned med fru och barn och svärföräldrar.

Familjen bor i Valla Norra på Frösön och har allstå bara ett "stenkast" till Bynäset. Trots det har de inte utnyttjat området så mycket,

– Det här är första gången vi besöker den här västra viken. Tidigare har familjen bara besökt Kungsgårdsviken. Men som strövområde vore ju Bynäset fantastiskt, säger fru Marie.

Hon får genast medhåll av maken.

– Strövområden är alltid attraktiva, speciellt om de dessutom är strandnära. Blir även stränderna tillgängliga nu blir det ett givet utflyktsmål, säger han.

Båda har genom åren följt diskussionerna kring Bynäset och dess framtid och välkomnar nu om en sanering verkligen kommer till stånd.

– Ju förr desto bättre. Om de nu tar nya beslut att göra en sanering vore det verkligen roligt för här finns ju fina områden att nyttja, avslutar han och tar en klunk kaffe i solgasset.