Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen nya lokaler för ambulanspersonalen

Det tog nio år att ordna upp stationen. Men igår kunde personalen vid Svegsambulansen fira sina nya lokaler.

Annons

– Äntligen, det tog tid och nu känns det bra att ni fått ordentliga lokaler, sa Ingalill Persson, verksamhetschef för akutområdet i Jämtlands län, när hon klippte bandet.

– Jo, egentligen började det redan år 2000. Då flyttade vi till provisoriska utrymmen. Det skulle ta tre månader att bygga om, men det drog ut på tiden rejält, säger Gunilla Turdell.

Igår verkade personalen inte alls bry sig om att de fått vänta. Alla var positiva tyckte det var toppen att få riktiga duschar, omklädningsrum, samlingsrum och ett garage där bilarna får plats. Allt samlat på ett och samma ställe.

– Man börjar känna sig som en inventarie. Men jag trivs med mitt jobb, säger 52 åriga Gunilla Skog.

I 33 år har hon arbetat vid ambulansen i Sveg. Då var det taxi som körde ambulansen och tog med sig första bästa sköterska från hälsocentralen när det var dags för utryckning.

– Det har hänt otroligt mycket under mina år. När jag började fanns det i bästa fall fetvadd och tvål i ambulansen. Nu är bilarna rejält utrustade, både vad det gäller teknik och läkemedel.

Den ordinarie ambulansen i Sveg snurrar på ett år ungefär 12 000 mil och det brukar bli runt 650 uppdrag per år.

– Svegsbilen är en av de som går mest av alla här i länet, säger ambulanschefen i område syd, Peter Mattsson.