Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen plockade Potter upp Mensiro ur frysboxen – en allsvensk debut som smakade mer

/
  • Sam Mensiro tackar högre makter för triumfen efter att ÖFK slagit Göteborg med 2-0. Nu fick spelaren från Ghana göra allsvensk debut för sitt ÖFK och han spelade bra.

Samuel Mensiro har suttit i Graham Potters frysbox under hela våren. Nu fick han äntligen spela som högermittfältare och gjorde allsvensk debut i ÖFK med den äran.

Annons

LÄS MER: TV: Drömmålet gav Östersund ledningen – se Ronald Mukiibis fullträff här

– Som jag har väntat på detta. Det är naturligtvis inte kul att bara få se matcherna från avbytarbänken. Men desto roligare känns det att vinna i den första allsvenska match någonsin som jag får spela för Östersund.

– Jag vet från min tid i Örebro att IFK Göteborg inte är att leka med. Nu vann vi utan problem. Jag är lycklig över att ha fått uppleva det, men framför allt – att få vinna tillsammans med mina lagkamrater här i Östersund. Klubben betyder mycket för mig. ÖFK har hjälpt mig massor under årens lopp. Här hör jag hemma, sa en känslofull Sam Mensiro efter segern mot Göteborg.

Han berättade även att just mötet med Göteborg var lite extra laddat för honom personligen.

– Det var mot Göteborg jag skadade mig för två år sedan. Knäskadan kom att hämma mig under lång tid. Inte så att jag trodde det skulle påverka mig här i dag, men det kändes lite extra.

Samuel Mensah har blivit Samuel Mensiro efter namnbyte. Men han är sig lik i sin spelstil. Snabb, ettrig och framför allt är han ett defensivt vapen. Nu var hans uppdrag att löpa upp och ner på sin högerkant, men givetvis mest täcka upp och hjälpa sina försvarskollegor.

Han svek inte när Graham Potter äntligen tinade upp Ghananen. Mensiro gjorde det han är absolut bäst på. Slet i 90 minuter och visade att även ÖFK:s garnityr vid sidan om de normalt elva främsta spelarna, håller bra allsvensk klass.

Nu handlar inte det här om att kritisera Potter för att ha placerat Mensiro i den så kallade frysen. Det har bara blivit så beroende på omständigheter och för att det faktiskt funnits andra spelare som varit bättre.

Nu var det Mensiros tur och han tog chansen. Sen får vi se om han är med igen mot Helsingborg på onsdag. Hur som helst var det en trött, glad men också lycklig höger vingspelare som mötte Sporten efteråt.

– Det är ändå det här du sliter för som spelare. Vara med och bli delaktig i en seger som den här i kväll. Det är underbart.

MER OM MATCHEN:

TV: Östersunds målskytt Ronald Mukiibi beskriver drömträffen: "Jag fick en känsla att skjuta"

Drömmålet visade vägen för Östersund – nollade IFK Göteborg: "Bara att klippa till"

Så var matchen mellan Östersund och Göteborg minut för minut

TV: Östersund på väg att nolla Göteborg – se Saman Ghoddos sköna 2–0-mål här

Här är spelarbetygen efter ÖFK–Blåvitt

Krönika: IFK-klacken vecklade ihop sin banderoll efter lektionen av ÖFK

Bildextra: Publikfest när ÖFK möter formstarkt IFK Göteborg

Repris-TV: Vårt livesända uppsnack inför matchen

Annons