Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen poängutdelning för Ås

Äntligen har det börjat lossna för Åsdamerna i elitserien. Tre poäng av sex möjliga ger hopp inför den troliga nedflyttningsserien efter jul.
– Jag är mycket nöjd, säger Caroline Anderson.

Efter idel förluster i början av årets elitserie var Ås piskat att plocka poäng i helgens tre matcher i Stockholm. Så blev det också.

5–5 mot topplaget Spårvägen följdes av 6–0 mot Råcksta under lördagen.

– Oavgjort mot Spårvägen, som har två landslagsspelare, kändes absolut som en seger. Vi var värt det.

Ås hade faktiskt både 3–0 och 4–1, men tappade i spelstyrka på slutet. Spårvägen gick upp till 5–4 inför sista singeln mellan Anna Kirichenko och Nayana Temmi.

Det finska förvärvet tog då fram sina kvaliteter och lyckades vinna med 3-1 i set och rädda en poäng. Starkt gjort av Kirichernko som var hämmad av smärta i båda benhinnorna.

– Hon har haft problem med benhinnorna i flera månader och skulle egentligen behöva vila, men det är inte så lätt att göra det i pingis.

– Jag är så stolt över att Anna och Chloe tog två av Sveriges seniorlandslagsspelare. Emelie spelade bra och hade alla möjligheter att ta sista matchen, men hade otur med kant- och nätbollar, kommenterade Caroline Anderson.

Matchen mot Råcksta blev den klart bästa i höst för Ås. Jämtlandslaget hittade rätt direkt i sitt spel och på en timme var matchen över.

– Jag måste säga helt ärligt, allt gick så fort och plötsligt var matchen slut, säger Caroline som knappt kunde hålla tillbaka sina känslor.

– Det var underbart. Jag blev nästan gråtfärdig över hur bra tjejerna spelade.

Emelie Fitzgerald, Chloe Thomas och Anna Kirichenko vann sina respektive matcher och den som gladde mest var Fitzgerald. Kanske var det här den islossning hon behövde för att kunna ta nästa steg.

– Det var den "gamla" Emelie. Hon spelade helt otroligt bra. Jag har aldrig sett henne så fokuserad.

Är det hennes mentale coach som lyckats lossa alla mentala knutar?

– Jag tror det. Han har hjälpt henne. Emelies spel var det roligaste i dag, men Anna måste också få beröm.

Ås lyckades inte följa upp med seger mot BooSpåret. Laget hade 1–1 och 2–3, men föll ihop i slutet.

– Vi hade två jättenära femsetare som vi skulle ha vunnit. Då tror jag Anna hade vunnit sin sista match.

BooSpåret har Sveriges kanske två största talanger just nu, 14-åriga duon Ellen Holmsten och Christina Källberg. De är två superoffensiva spelare som gav Ås stora problem.

– De är helt otroliga. De drar hela tiden och är jätteoffensiva.

Hur möter man dem på bästa sätt?

– Man måste sakta ned spelet och få dem att skruva. Hos oss är det Chloe som klarar av dem bäst.

Två matcher återstår av grundserien. Mot Ängby och serieledaren Team Mälarenergi. Allt annat än två förluster är nog en skräll.

Det skulle innebära spel i Elitserien B efter jul.

– Jag hoppas att vi blir bättre och bättre. Men vi måste ta en match i taget och verkligen fokusera, säger Caroline Anderson.