Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anton och Barda har en utställning

Ett reportage gav idén till en utställning som blir en fast utsmyckning hos Estrad Norr vad det lider.

Förra hösten jobbade Anton Enerlöv som fotograf på Länstidningen och gjorde ett reportage på OSD om Teater Barda, vars skådespelare har olika former av funktionsnedsättning.

På galleriet Urbn Arts visar han nu tio stora färgbilder från en dag med skådespelarna, tagna på OSD i vintras.

– Jag hade redan fått erbjudande att ställa ut på Urbn Arts och kände att det fanns ett bra bildmaterial som jag ville prova att utveckla hos Barda. Så jag frågade om det var ok att hälsa på dem och följa dem en dag.

Det gick alldeles utmärkt och en dag i februari tillbringade han med ensemblen, som både repeterade och gjorde föreställningar med uppsättningen "Alla hästar hemma".

På tisdagen var det dags för vernissage och merparten av ensemblen fanns på plats för att mumsa bullar och saft och mingla med övriga besökare.

Anton som tidigare fotat mycket skidbilder har numera flyttat till Stockholm där han frilansar och även arbetar med bildbehandling:

– Jag ville fånga stämningen och arbetet som teatergruppen lägger ner och har lyckats med det jag ville göra, dessutom är det kul att få reaktioner från publiken här, säger han.