Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apoteket förespråkar receptfria preparat

De allra flesta preparaten mot pollenallergi är receptfria och är enligt Apotek­et ofarliga att använda, även om man inte är helt säker på att det är just pollenallergi man lider av.

Jasmine Olbrant är chef över Apoteket Hjorten på Prästgatan i Östersund, hon förklarar att det finns många olika preparat att välja på när man ska lindra sin pollenallergi.

– Den största delen av våra preparat är receptfria och det går att behandla sin allergi väldigt bra utifrån det receptfria utbudet.

Det första steget i behandlingen är att reda ut huruvida den misstänkta allergin handlar om en vanlig förkylning eller inte, men man behöver inte vara rädd för att ta allergimedicin i onödan.

att ta receptfria preparat mot pollenallergi och prova om de hjälper mot symptomen. Antingen fungerar de och ger effekt eller så händer det ingenting.

– Men på lång sikt rekommenderar vi givetvis att man vänder sig till läkare om symptomen håller i sig och då eventuellt få något utskrivet.