Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apoteket förespråkar receptfria preparat

De allra flesta preparaten mot pollenallergi är receptfria och är enligt Apotek­et ofarliga att använda, även om man inte är helt säker på att det är just pollenallergi man lider av.

Annons

Jasmine Olbrant är chef över Apoteket Hjorten på Prästgatan i Östersund, hon förklarar att det finns många olika preparat att välja på när man ska lindra sin pollenallergi.

– Den största delen av våra preparat är receptfria och det går att behandla sin allergi väldigt bra utifrån det receptfria utbudet.

Det första steget i behandlingen är att reda ut huruvida den misstänkta allergin handlar om en vanlig förkylning eller inte, men man behöver inte vara rädd för att ta allergimedicin i onödan.

att ta receptfria preparat mot pollenallergi och prova om de hjälper mot symptomen. Antingen fungerar de och ger effekt eller så händer det ingenting.

– Men på lång sikt rekommenderar vi givetvis att man vänder sig till läkare om symptomen håller i sig och då eventuellt få något utskrivet.