Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apoteket säljs i Hammarstrand

Elva apotek i länet säljs i den stora omregleringen av apoteksmarknaden. Ett av dem är Apoteket i Hammarstrand.

Annons

Anders Isaksson från Hammarstrand är på väg in till Apoteket Wildhussen.
– Jag tycker inte att det är bra att apoteken ska privatiseras, säger han.
Han är orolig för vad som kommer att hända med Apoteket i Hammarstrand i samband med omregleringen. Det är tio mil till Östersund och runt sju mil till Sollefteå.
– Jag tror inte att det blir kvar. Det är i så fall synd eftersom jag bara kan gå runt knuten för att komma till Apoteket i Hammarstrand, säger Anders Isaksson.
Apotekschefen i Hammarstrand, Harald Gribkowsky, tror inte att Wildhussen kommer att försvinna.
– Jag förstår om folk i glesbygden är rädda att apoteket ska försvinna, men det kommer inte att hända. Hade inte Apoteket i Hammarstrand varit lönsamt hade den inte varit kvar. Det finns en utvecklingspotential för Apoteket här, säger han.
Han vill inte gå in på försäljningssiffror vad gäller Hammarstrand.
– Men vi är nöjda, säger Harald Gribkowsky.
Riksdagen har beslutat att 616 av totalt 946 apotek i landet ska få nya ägare. Några av dem ska säljas till företag och kedjor som visat intresse medan mindre apotek ska föras över till ett statligt ägt bolag som erbjuder mindre franchisetagare att driva apoteken. Wildhussen tillhör dem som ska drivas av mindre företagare.
Harald Gribkowsky är intresserad av att ta över. Han kommer ursprungligen från Tyskland.
– Jag drev ett apotek där i tolv år, så varför inte. Jag är inte rädd för att starta ett eget företag. Men det beror lite grann på vilka villkor som Apoteket ställer, säger han.
Susanne Elvsgård har arbetat på Apoteket i Hammarstrand sedan 1970-talet, med undantag för en utflykt till Apoteket i Kälarne. Hon tycker att det är spännande att Apoteket i Hamarstrand ska säljas.
– Men det beror lite på vem köparen blir. Risken är att den nya ägaren inte tycker att det är lönsamt och lägger ner, säger hon.
Hon blev överraskad över att just Apoteket i Hammarstrand valdes ut till en försäljning.
– Men nu gäller att se positivt på situationen, säger Susanne Elvsgård.