Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det här de gamla i Krokom ska få en meningsfull vardag?

Politiker i Krokoms kommun. Låt inte tjänstemännen släta över problemen inom äldrevården. Ni behövs också i den viktiga dialogen med personalen. De väntar fortfarande på kommunikation från den sociala förvaltningen.

Österberg påpekar deltagarantalet i min enkätundersökning, att enbart en fjärdedel av 200 personer har svarat. 200 personer har aldrig varit aktuella i denna undersökning, snarare runt 100.

Hällebo har inte deltagit och chefer får inte delta då de lyder under lojalitet mot huvudman. Jag generaliserar inte, jag säger inte all personal. Det är tillräckligt allvarligt att 50 personer ger så samstämmiga svar om allvarliga brister.

Jag har inte velat offentliggöra enkätsvaren i sin helhet på grund av den skarpa kritik som riktas mot enskilda personer inom den sociala förvaltningen. Jag har tänkt att det är känslig information som bör stanna inom förvaltningens väggar. Jag kanske måste tänka om. Ni politiker bör läsa dem.

Kommunen har, enligt Österberg, ”koll” på det dåliga läget avseende det sociala innehållet. Han påtalar vikten av att använda varje skattekrona på rätt sätt. Ändå nämner han inte de 2 miljoner i oanvända stimulansmedel i en enda stavelse. Pengar som är den sociala förvaltningens ansvarsområde.

Kenneth Österberg presenterar dagverksamhet som finns. Karlavagnen i Krokom finns för de få pigga brukare som tar sig dit, de flesta boende är för dåliga för det som erbjuds där. Solbacka har en person som arbetar 15 timmar i veckan med socialt innehåll. Det ger cirka tre minuter om dagen per person. Det behövs mer individanpassat socialt innehåll för varenda människa.

Det är en politisk fråga hur man fördelar skattemedlen. Men det är den sociala förvaltningen som ska verkställa, driva en fungerande verksamhet och en sund personalpolitik.

Är ni politiker nöjda med resultatet i dagsläget?

Personalen, anhöriga och de gamla vill ha tydliga besked om hur kvalitetskontroll och förbättringsarbete nu ska bedrivas på

Spinnrockens, Blomstergårdens och Solbackas särskilda boenden för att brukarna ska få en god tillvaro.