Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det inte okej i samhället är det inte okej på fotbollsplanen

Edirisa Serwadda blev kallad för ”neger” av en fotbollsspelare i länet. Det var en förolämpning anser Hovrätten, som dömer mannen till dagsböter och att betala ett skadestånd på 5 000 kronor. Läsarna på zport.se kommenterade.

som slängde iväg kommentaren inte är rasist så är beteendet självklart rasistiskt och kränkande. Det är inte okej någon annanstans i samhället och varför ska det då var det på fotbollsplanen?

Är fotbollsspelare neandertalare som inte kan uppträda som folk i en matchsituation? Det finns fler och vanligare kränkningar på planen och inte minst på läktarna som det är dags att sätta fokus på.

än hålla med hovrätten och Edirisa i detta fall. Jag hör själv inte till den alltid ’’politiskt korrekta’’ skaran och vet likt tingsrätten att diverse tillmälen förekommer på planen men uttryck av den typ som förekom här borde i dagens läge och definitivt på ett idrottsevenemang vara lika utdöda som dinosaurierna.

Idrottsmän i Sverige har i alla tider fått sin intelligens/allmänbildning ifrågasatt. Tycker det är onödigt att spä på denna lika felaktiga som tyvärr bland vissa djupt rotade inställning till oss.