Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är du rädd för oss, Anders Byström?

”Det är fullkomligen normalt att man ska vara på sin arbetsplats under sin arbetstid. Ska man göra något annat ska man ta semester.”

Så blev du citerad i ÖP med anledning av att förskolepersonal och barn genomförde en demonstration 12 mars mot kvalitetssänkning av förskoleverksamheten i Östersunds kommun. Är citatet korrekt? Ska vi då tolka det så att om vi vill åka till Jamtli med förskolebarn så ska vi ta semester? Om det finns en bra pulkabacke utanför förskolans gård och vi vill utnyttja den, ska vi ta semester? Tror du att vi jobbar i kontorslandskap? Det tror du nog inte, men formuleringen är i bästa fall klantig, i värsta fall ett uttryck för rädsla.

Är du rädd för oss, Anders? Du vet säkert att du och dina kollegor i administrationen är amatörer när det gäller pedagogik och vi i verksamheten är proffs. Själv har jag arbetat på golvet som förskollärare sedan 1975 och samhällsorientering har alltid varit en självklar ingrediens i det pedagogiska konceptet. Jag tog till exempel förskolebarn med mig på studiebesök till kvarteret Mullvaden i Stockholm när det ockuperades på 70-talet.

Att det överhuvudtaget antyds att något fel har begåtts den här gången luktar så att man får lust att kontakta Amnesty International.

Jag vill betona att dessa synpunkter står jag för själv, och även om det finns en och annan som tycker lika så vädjar jag till dig och de andra makthavare som du konsulterar att straffet för denna insändare endast drabbar mig och ingen annan. Uppsägning är okej, jag ska ändå gå i pension om 1,5 år.