Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är Inge Bråten rätt personatt leda svensk sprint?

– Jättebra att det verkar bli så. Vi behöver en sprinttränare för att utvecklas. Inge har varit tränare till Björn Dahlie som är en stor idol för mig, så visst.

– Bråten har verkligen visioner, brinner för det han gör och bryr sig om åkarna. Men jag tror att han måste ha hjälp av någon när det gäller att genomföra det på bästa sätt.

– För mig är inte en sprinttränare det viktigaste. Mitt upplägg med Magnus Ingesson och Ola Rawald har fungerat jättebra och jag kommer att köra vidare på ungefär samma sätt. Jag pratar mycket träning med Magnus och mer specifikt med Ola.

– Jag vet inte riktigt hur jag ska svara på den frågan även om jag självklart tycker att det är viktigt att ha en person som är helt inriktad på sprint. När det gäller honom har jag faktiskt ingen aning.

– Jag vet att han är oerhört målmedveten och kan skapa en vinnarkänsla i laget, som det var 2006. Han kan lyfta ett helt lag. Det finns fler tränare, men han skulle nog vara mitt val.

– Jag vet inte ... Björn var ju själv med senast med Inge, så han vet. Inge har en stor framsida, men en lika stor baksida. Man måste ha en helhet. Det måste fungera även med organisatoriskt och med ekonomin. Jag upplever att den sidan är lika stor, om inte större.