Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är vi ett hot mot livsmedelsindustrin?

Vi får köpa cancerframkallande, hjärtsjukdomsframkallande, diabetesframkallande och överviktsframkallande mat. Allt för det fria valet, så länge det fria valet styrs av livsmedelsindustrin! Men vi får inte köpa hälsofrämjande mat som till exempel opastöriserad mjölk.

Om det som Livsmedelsverket säger är för att skydda oss konsumenter så borde det även vara förbjudet att sälja rå kyckling och oskalade grönsaker.

Livsmedelsverket vill förbjuda opastöriserad mjölk, de har så gott som redan gjort det, men den engagerade konsumenten kan själv åka till någon välvillig mjölkbonde och köpa opastöriserad mjölk.

Nu vill Livsmedelsverket vara även där med sina klåfingrar och paragrafer! Det känns som att de sitter i knät på de stora jättarna inom livsmedelsindustrin.

Som argument för att förbjuda opastöriserad mjölk anges " flera fall av ehec och campylobacter", och "barn har drabbats av njursjukdom".

Det finns inte ett enda dokumenterat fall där opastöriserad mjölk gett ehec-smitta hos ett barn som sedan lett till njursvikt hitintills i Sverige. "Det finns risk att det skulle kunna ..." står det på Livsmedelsverkets egen hemsida.

Det som retar mig mest är att jag har gjort ett aktivt val att försöka äta riktig, oförstörd mat. I detta val ingår att jag åker till en bondgård och köper min mjölk.

Hur många i Sverige kan det röra sig om som gjort detta aktiva val? Det kan inte vara många. Är vi ett hot mot livsmedelsindustrin? Eller varför är det så viktigt att förbjuda detta? Vi som valt detta ska förbjudas att försöka äta och dricka hälsosamt, samtidigt som det är tillåtet att sälja cigaretter?

Ta bort klåfingrarna från oförstörd mat!

Crister, Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel