Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetarna behöver ett regeringsskifte

Arbetare förenen eder!

Kanske känns uppmaningen gammalmodig, men den är lika aktuell nu som någonsin tidigare. Vi arbetare är fortfarande i lika stort behov av starka fackförbund som kan driva våra frågor. ”Enade vi stå, söndrade vi falla” – även det ett gammalt uttryck med hög aktualitet.

De blå som styr landet är på väg att genom ett långsiktigt arbete slå sönder våra fackförbund genom att få arbetare att tro på en marknadsekonomi där företag och enskilda anställda är de enda förhandlingsparterna.

Jag har svårt att förstå hur det ska fungera, se bara hur jobbskatteavdraget är konstruerat, de som har de största inkomsterna får också de högsta skattelättnaderna, allt för att skapa en arbetande underklass, helt i linje med en konservativ ideologi.

Just därför är det viktigt att vi, fackligt aktiva, också engagerar oss politiskt, vi är beroende av att ha en samverkanspart i riksdagen som kan driva våra frågor, det var därför fackföreningsrörelsen en gång bildade ett parti för att politiskt driva frågor som inte kunde lösas förhandlingsvägen.

Jag har mycket svårt att tro att borgerligheten skulle driva arbetarnas frågor gentemot Svenskt Näringsliv, sen spelar det ingen roll att de kallar sig ”arbetarparti”.

Därför är det viktig och nödvändigt att vi visar vårt missnöje genom att delta på första maj för att fira arbetarnas enda helgdag.

Temat för årets demonstration är ”Ingen ung utan jobb”, det är inte acceptabelt att unga går allt längre tid utan sysselsättning, arbetslösheten bland unga ökar hela tiden tvärtemot Reinfeldts löfte om att minska utanförskapet.

Vi måste få till ett regeringsskifte 14 september!

Roger Kristofersson

IF Metall Mellersta Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel