Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbete in i det sista för att förhindra en auktion i dag

I dag säljs Skrindan på auktion. Maths O Sundqvist arbetade febrilt hela dagen och natten lång i går för att hindra att hans koncern tas ifrån honom.

Annons

Mobiltelefonen gick varm och det var möten som pågick hela dagen.

– Jag sitter mitt uppe i en mängd saker, säger Maths O Sundqvist.

Det har ryktats om att han suttit i förhandlingar med Carnegie de senaste dagarna. Något sådant vill han inte berätta om.

– Jag kan inte säga var jag är, säger han till ÖP under måndagen.

resultat verkar ännu inte förhandlingarna ha gett. Vännen Dan Olofsson uppges ha erbjudit sig att hjälpa Maths O Sundqvist med pengar till att kunna stämma staten för att de agerat fel i affären.

– Jag vill inte kommentera det, vi får se vad som händer på tisdag, säger Dan Olofsson.

Det har även talats om att Maths O Sundqvist hade till klockan 17 på sig i går att underteckna avtalet med Carnegie. Men något sådant gjorde han aldrig.

Sent i går kväll lutade det fortfarande åt att det blir en auktion. Carnegie, som begärt auktionen, uppges tänka sig att bjuda 25 miljoner för Skrindan.

Skrindan eventuellt säljs för kommer att bli helt avgörande för Maths O Sundqvists framtid. Ett lågt bud innebär att en stor del av miljardskulden till Carnegie blir kvar. Om 25 miljoner blir slutresultatet på auktionen, så innebär det med största sannolikhet att Maths O Sundqvist går i personlig konkurs. För att undvika detta måste han betala in mellanskillnaden mellan det pris som Skrindan säljs för och sin skuld.

I dagsläget äger Maths O Sundqvist åtta fastigheter privat. Mest värd är en fastighet i Krokom, en obebyggd lantbruksenhet, som är taxerad till drygt 5,1 miljoner kronor. Även alla dessa fastigheter kommer han att förlora vid en personlig konkurs.

Men Maths O Sundqvist har inte gett upp än, strax efter 22-tiden i går kväll var det dags för ett nytt möte.

– Hoppet har man alltid kvar, säger han.