Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetets konst visas under Konstens vecka

Konstens vecka har blivit ett stående höstinslag i Jämtland och Härjedalen. I år blir det 50 aktiviteter runt om i länet med allt från graffiti till broderi i programmet.

För tionde året i rad är det dags för ännu en Konstens vecka. Invigningen sker på Storsjöteatern på lördag och årets tema är "Arbetets konst".

– Det syns mer eller mindre på de olika utställningarna. Konstskolans elever har jobbat utifrån temat och kommer att göra en performance under invigningen, berättar Ellen Hyttsten, ordförande i Sveriges konstföreningar, distriktet Jämtland-Härjedalen.

Genom temat vill man lyfta fram vikten av konst på arbetsplatser, men även hur konstnärskap och arbete kan kombineras.

– De senaste åren har det blivit färre och färre konstföreningar på arbetsplatser. Vi hoppas att det ska fler arbetsplatser ska införa konstföreningar igen, det är jätteviktigt, menar Ellen Hyttsten.

I årets program finns länets samtliga kommuner representerade. Genom Konstskolans elevutställning i Konstkuben på Storsjöteatern och Henrik Ljusbergs föreläsning om graffiti hoppas man locka även den yngre publiken.

– Henrik har gjort mycket bra för de yngre och är en bra förebild. Han synliggör graffiti som konstform, säger Karin Kvam, länskonstkonsulent på Länskulturen.

Hon ser fram emot Konstskolans utställning.

– Vad vi har hört ska de göra något spektakulärt under invigningen.

– Det är svårt att välja vad jag ser mest fram emot. Det är ett spännande smörgåsbord av utställningar. Jag ska försöka hinna åka runt på så mycket som möjligt, säger Ellen Hyttsten.

Här kan du läsa mer om Konstens vecka.