Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsgrupp utreder O-ringen i länet

Åre har sedan tidigare seglat upp som en kandidat till att arrangera O-ringen 2018.
Nu tas nästa steg när en arbetsgrupp tillsätts.

I den gruppen finns Lars Sahlén, ordförande för J/H orienteringsförbund, länsidrottschefen Per-Erik Rönnestrand samt flera klubbrepresentanter från länet.

Under de närmsta veckorna ska gruppen utreda huruvida det finns möjlighet för Åre att ta på sig jättearrangemanget O-ringen femdagars 2018.

– Det känns i alla fall som att vi tagit ett halvt kliv framåt nu. Viktigt är nu att vi kan förankra det här ute i klubbarna och att vi hittar människor som vill jobba med det här och ta på sig ansvar, säger Lars Sahlén efter ett möte på torsdagskvällen.

Där deltog bland andra Henrik Bengtsson, tävlingsansvarig för O-ringen AB, och Karin Stolt Halvarsson från Åre World Cup.

Att ha Åre World Cup i ryggen är förstås ett plus, även om det handlar om orientering i stället för utförsåkning.

– Där kommer vi bland annat att kunna hitta ett stort antal funktionärer, vilket behövs vid ett sådant här arrangemang.

Deltagarantalet i O-ringens olika klasser har under de senaste åren växlat mellan 12 000 och 25 000. Tävlingen gick i länet senast 1989, då med Östersund som centralort. Med Åre som bas blir det en tydlig fjällinriktning på tävlingen.

– En stor skillnad mot 1989 är att O-ringen är bolagiserat och det finns en central stark organisation som hjälper till år efter år. Det kommer att krävas mycket ideellt arbete om det ska gå vägen, men inte lika mycket som då, säger Lars Sahlén.

– Det man kan säga är att om det inte skulle bli 2018 blir det nog inte 2019 heller, eftersom Åre har alpina VM då. I så fall får vi försöka igen något år längre fram.

Målet är att arbetsgruppen ska lämna ja eller nej till en ansökan inom några veckor. I dagsläget är Höga Kusten den stora utmanaren om tävlingen 2018.

Slutgiltigt beslut från O-ringen AB om arrangörsort 2018 väntas senare i höst.